Ev Sinema Sistemleri ve Ev Sinema Salonları

Son dönemde lüks sınıftaki konutların olmazsa olmazlarından biri de ev sineması. Sinema atmosferinin evde yaşanması günümüzdeki tv ses sistemleri (soundbar) ile mümkün.

Birinci seçenekte ev sahipleri; satın almış oldukları ev sinema sistemleri ile salonlarını zenginleştirerek sinema atmosferini evde yaşamayı amaçlıyorlar. İkinci seçenekte ise sadece sinema deneyimine özel olarak ayrılan odayı kişiselleştirerek sinema salonlarını evlerine davet etmeyi planlıyorlar.

Hifilife SoundLab uzmanları tarafından hazırlanan bu rehberde; evlerimizin içindeki sinema köşelerini nasıl daha iyi hale getirebileceğimizin yanıtını bulacağız.

Sinema denildiğinde akla ilk ses ve görüntü gelir. Ancak sinema salonlarını evlerimize taşıdığımızda dizayn ve mimariyi de unutmamak gerekir. Ses, görüntü ve dizayn bir bütündür ve iyi bir sinema deneyimi için bu 3 özelliğin üzerinde titizlikle durmamızda fayda var.

İyi Bir Ev Sinema Deneyimi Nasıl Olmalı?

Ev yaşantısına özel olarak dizayn edilen sinema odaları, günlük yaşantıya kolay adapte olmasından ötürü evdeki aile bireyleri tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedirler. Sıklıkla ziyaret edilen bir alan atıl durumda olmayacağından ötürü uzun yıllar boyunca kullanılan, kullanıldıkça gelişen ve içerisinde anılar biriktiren özel bir konum olacak bizler için.

Alışveriş merkezlerindeki sinema salonlarının tasarımlarını evlerimize uyguladığımızda ise kuvvetle muhtemel bu alanlar sıklıkla kullanılan yaşam alanları olmayacak. Evlerimize kuracağımız sinema salonlarının tasarımını belirlerken birincil önceliğimiz ev sıcaklığında bir alan yaratmak olmalı. Bu alanı yarattıktan sonra yapılacak ufak dekoratif hareketler ise biz ev sahiplerinin kişisel zevklerine kalıyor. Tablolar, vazolar, biblolar, çeşitli antika süs eşyalar ufak dokunuşlara örnek olarak gösterilebilir.

Profesyonel Sinema Evde Mümkün Mü?

Bang & Olufsen, Klipsch, Kef, Sennheiser gibi sinema sistemleri konusunda öncü markaların ev sineması için geliştirdiği sounbarlar içerdiği teknolojiler ve donanımlar sayesinde profesyonel sinema salonlarını aratmayacak kadar güçlüdürler.

Alışveriş merkezlerindeki sinemaların tasarımlarını evlerimize kabul etmek istemesek de oralardaki ses gücü ve akustik performans hepimiz için oldukça cazip ve büyüleyici. Bu sinemaların evinizde olduğunu düşünün istediğiniz oturuma girebildiğiniz, bekleme sırasının olmadığı, patlamış mısır için sıra beklemediğiniz sadece size ait, sizi yansıtan bir alan.

İşte şimdi dilerseniz görseller üzerinden giderek premium ev sinema sistemleri ile bezenmiş ev sinema salonlarına yakından bakalım.

Soundbar'lar Hakkında Sıkça Sorulanlar

Soundbar'lar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve evde sinema deneyimini yaşamak istiyorsan Hifilife SounbLab ekibi tarafından hazırlanan soundbar satın alma rehberini inceleyebilirsin.

Soundbar nedir, neden soundbar satın almalıyım, soundbar'ımı subwoofer ile nasıl eşlerim tarzında soruların cevabını aşağıdaki butona tıklayarak bulabilirsin.

Sofistike Evren

Bang & Olufsen'in, Back to the Future filmi tadında bizleri gelecekte yolculuğa çıkaran zamansız tasarım anlayışının son örneği: Bang & Olufsen Beosound Theatre.

Tasarımıyla sektörde çığır açan Beosound Theatre, tasarımına yakışır bir salonda sahne almış. Salon içerisinde; pamuklu keten kumaşa işlenmiş waffle deseni ile dikkat çeken şık bir 3’lü koltuk tercih edilmiş.

Son dönemlerde lüks bekleme salonlarında da pamuklu keten kumaşa sahip koltuklara sıklıkla rastlanılmakta. Buna ek olarak İsviçreli lüks saat üreticisi Audemars Piguet’in, saat camiasının Leonardo da Vinci’si olarak kabul edilen Gerald Genta tarafından 1971 yılında tasarlanan, Royal Oak modelindeki waffle kadran, lüksü simgeler nitelikte bu kanepe deseninde de kendisine yer bulmuş.

Bang & Olufsen Beosound Theatre'ı Keşfet

Koltuğun hemen önümde bulunan modern antrasit cam orta sehpa; ortamdaki derinlik etkisini arttırarak, ışığı göze hoş gelecek şekilde yansıtmaktadır.

İkinci fotoğrafta salona TV sehpası ekleniyor ve burada pleksi bir yekpare ünite tercih edilmiş.

2022’nin en büyük trendlerinden biri olan gizli kapaklı çıtalı konsol ile kalite algısı devam ettirilmiş. 2’li okuma lambası ise ortamda loş etki yaratarak konumlandığı alana noktasal ışık vermektedir.

Bej rengi rustik perde ve gerçek ahşaptan oluşan parkeler ise bu salonda İskandinav tasarım dokunuşlarının olduğunu bizlere gösteriyor.

Dünyanın en iyi soundbar'ı olarak gösterilen Bang & Olufsen Beosound Theatre hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

Modern Dünya

Sennheiser’ın en güçlü amiral gemisi modeli Ambeo MAX Soundbar’ın, tercih edildiği bu salon; sade ve modern hatlarla dizayn edilmiş.

Ambeo MAX’ın üzerinde durduğu 2’li çekmeceli TV ünitesi, çıta deseni ve 2’li düğme tipi kulpları ile son dönemin üst segment tv konsolu kategorisinde referans alınan bir tasarım modeli.

Endüstriyel tasarım anlayışı ve modern çizgilerin yakın ilişki içerisinde olduğu bu salonda arkaya yaslı deri koltuklar ile seyir zevkinin artması amaçlanmış. Metal ayaklı sade ahşap sehpa ve ortama renk katan mavi geçişli halı ise hareketlilik sağlamış. Sarkıt lamba ise ortamdaki siyah beyaz anlayışını devam ettirerek bütünlüğü güçlendirmiş.

Sennheiser’ın, subwoofer’ı içerisinde bulunan güçlü soundbar modeli Ambeo MAX’i, satın almak için aşağıdaki butona tıklayarak daha detaylı şekilde göz gezdirebilirsiniz.

Sennheiser AMBEO Max'i Keşfet

Endüstriyel Dokunuş

Yandaki konseptte KEF’in ödüllü Q serisinden oluşturulmuş mükemmel bir ev sinema sistemi tercih edilmiş. KEF’in Q serisindeki siyah ve gri renklerin muhteşem armonisi tasarlanan alanın genel renk paleti ile örtüşüyor ve bu uyum yaratılan atmosferin seyir zevkini de büyüleyici şekilde etkiliyor.

Endüstriyel tasarım anlayışının benimsendiği bu konseptte kullanılan L düzeninde koltuk ile samimi bir ortam yakalanmış, dekoratif vazo ögeleri ile de ortam zenginleştirilmiş. Kullanılan orta sehpa ise 2022’nin trendlerinden olan epoksi masa ile değerlendirilmiş. Tavanda beliren gold detaylı rustik avize ise siyah ve gri renklerinden oluşan bu ortama hareket katan hoş bir detay olarak göze çarpıyor.

Kef'in Q Serisini Keşfet

İskandinav Sadeliği

Sadeliği hedefleyen minimalist mimariden izler taşıyan bu konseptte ise Danimarka'lı Bang & Olufsen’den, BeoVision Harmony 8K OLED TV kullanılmış. Beyaz renkli ahşap parkeler, duvarlar, perdeler, pencere çıtaları, ve koltuklar ile aydınlık bir hava yakalanmaya çalışılan bu evde; sinema salonu günlük yaşantıya oldukça yakın olarak tasarlanmış.

Ortama en net hareketi Bang & Olufsen’in gold ve siyah detaylardan oluşan Bang & Olufsen BeoLab 50 ve Bang & Olufsen BeoLab 18 Kablosuz Aktif Hoparlörleri verirken BeoVision Harmony 8K OLED TV’nin seçilen açık meşe ağacı rengi ise orta sehpa
ile bir bütünlük içeriyor. Ferah görünümü ve Bang & Olufsen’in ev sinema sistem çözümleri ile uyum içerisinde olan bu minimalist konsepti bizler çok sevdik.

Bang&Olufsen'in Ev Ses Sistemlerini Keşfet

Oluşturacağınız sinema odasında kendi sanat anlayışınızla yoğurulmuş el yapımı eserlerinizi kullanmaktan çekinmeyin. Bu bir tablo, Kapadokya gezinizde ortaya çıkardığınız bir çömlek, ellerinizle ördüğünüz bir makrome olabilir. Unutmayın burası sizin sinema salonunuz.

Rustik Rüyanın Ortasında

Rustik tasarım anlayışının tercih edildiği bu ev sinema salonunda Klipsch’in 6000F serisi ev sinema sistemi kullanılmış. Göze çarpan ilk detay Klipsch’in güçlü görünümüyle dikkat çeken kule tipi 6000F referans pasif hoparlörleri iken hoparlörlerin arkasındaki kiremit antik taş duvar ve metal karkas ise sesin gücünü simgeler nitelikte.

1700’lü yıllarda İngiliz asillerinin üzerine oturduğunda kıyafetleri kırışıp, buruşmasın mottosuyla ortaya çıktığı bilinen asaleti simgeleyen chester tipi deri koltuk evin havasına ihtişam katmış. Ortamın karanlık seviyesinin artması için kalın rustik fon perdeler kullanılırken izleyenlerin zamanı algısını kaçırmaması için ise TV üstündeki cam açık bırakılmış. TV arkasındaki ahşap detaylar ile rustik havasını devam ettirirken ortamda bulunan bitkiler yaşanmışlığın simgesi olarak karşımıza çıkıyor.

Sizler de ev sinema salonlarının parlayan yıldızları olan KEF, Bang&Olufsen ve Klipsch’in ev sinema sistemlerini Hifilife.com'dan satın alabilir, dilerseniz de Kanyon ve Akasya alışveriş merkezlerindeki Hifilife Deneyim Mağazalarımızı ziyaret edip detaylı bilgi alabilirsiniz.