Tüm Dünyanın Vazgeçmediği Hoparlör Audioengine A5+

Tüm Dünyanın Vazgeçmediği Hoparlör Audioengine A5+

Tüm Dünyanın Vazgeçmediği Hoparlör Audioengine A5+

Audioengine firması dünyaca ünlü 15 yıllık bir amerikan firması. Alışılagelmiş tarzda bir hoparlörü alıp baştan ayağa kendi mühendislikleri ile süsleyip karşımıza hem fiyat hemde kalite anlamında çıtayı ciddi manada yukarıya taşımış bir ürünle çıkan firmadır. Burada hem standart kullanıcı hem de orta üst düzey dinleyiciye hitap ettiklerini söylemeliyim.

Yıllar geçtikçe tüm insanların alışkanlıkları da değişmekte. Şöyle ki; artık eski karmakarışık toz almakta bile zorlandıkları, hantal, ağır ve sadece kurulduğu ilk gün temiz gözüken sistemlerden yavaş yavaş vazgeçtiler. Gelişen teknoloji ile birlikte birçok sektör de kolaylıklar sağlandı.Bunlardan en önemlisi ise daha az uğraş ile daha çok iş yapma olgusu. Peki nedir bu; tam olarak şöyle düşünün eski nesil sistemlerde ki cd changer'ları biliriz değil mi? Evet dediğinizi duyar gibiyim. Ne kadar kolaydı sizce kullanımları? Bence hiç! Tepsinin temizliğini yap sonra teker teker cd'leri yerleştir vs vs diye devam eder bu liste. Şimdi burdaki tüm adımları okurken bile ne kadar sıkıcı geliyor değil mi ?

İşin aslı firmalar da bu konuyu biliyor olmasına karşın diğer tüm sektörlerin aynı oranda büyümesini beklemiş olacaklar ki akıllı sistemlere çok geç sahip olduk.

Tüm Dünyanın Vazgeçmediği Hoparlör Audioengine A5+ İle Ne Alakası Var?

Şimdi gerçekten tüm dünyanın vazgeçmediği hoparlör Audioengine A5+ dedik ama bu konunun arkası beklediğinizden daha dolu! Yıllar boyu -lafım kendime olsun- çok kalitesiz sistemler kullandım. 2.1, 5.1, ev sinema kurulumları, ucuz bilgisayar hoparlörleri diye uzar gider. Asıl amaç müzik dinlemek ve müziğin keyfine varmak diye beklersiniz ama yanılıyorsunuz sadece çevremde ne varsa bende de o olsun mantığında satın alımlardı bunlar. Anlayacağınız vasat kalitede keyif yaşadım desem yeridir. Kafa karışıklığı yaşatan konu ise şu doğru seçimin o olduğunu düşünmeniz de sizi yanlışa itiyor ve araştırmadan, sorup soruşturmadan hamle yapmak da hep geriye iten unsurlardı beni. Ta ki ailedeki eski tip ama kaliteli bir kurulumdan müzik dinleyene kadar... Nasıl söylemeliyim bilmiyorum ama bu duyduğum ses değildi bir yakarış gibiydi, bir haykırış gibiydi, bir ilk defa konser veren sanatçı sesi gibiydi. Tabi ki de dinlediğim sanatçı bunu bana hissettirdi. Düşünsenize karşınızda özlem duyduğunuz/hayranlık duyduğunuz sanatçı duruyor nefesini bile hissediyorsunuz işte tam da bu...

Asıl Amaç Müziği Yaşamak

Audioengine enteresan bir firma. Bu kadar başarılı ve üstün kalitede bir hoparlörü Avrupa fiyatı ile Türkiye fiyatını aynı tutacak şekilde sunmak da önemli bir avantaj. A/B sınıf bir amplifikatör devresi, 5' civarı sürücüsü, ipek kubbe tweeter'ı ile bulunmaz hint kumaşı kıvamında. Karakter olarak ne çok sivri ne de çok pasif hatta neredeyse çoğu oda kullanımında subwoofer bile gerektirmeyecek kadar kendine yetiyor. Sahne olması gerektiği gibi yerinde ve detaylarda kaybolmuyorsunuz yani analitik değil müzikal tınılar var bu hoparlörde.

Audioengine A5+ Aktif Bluetooth Hoparlör

Ürün koskoca bir başlığı her yönü ile hak ediyor. Çeşit çeşit renkleri de var ister bambu ister siyah ya da daha sade görünüm isterseniz beyaz, tamamen kendi tercihinize bağlı. Bambu tercih ettiğinizde biraz daha sıcak tonlar almak mümkün ama detaylı dinlerseniz tabi. Ne demiştik, 3 renk var bunların arasında fiyat da fark ediyor ama bu seviyede bir hoparlör ve ek getirileri için gözardı edilebilir. Değinmekte fayda gördüğüm bir diğer nokta ise masaüstü standı ile birlikte alınması gerektiği... 'DS2' isimli stand bulunduğu zeminden hakiki manada hoparlörü ayırıyor. Bu da size akustik olarak daha dengeli bir ses ve olumlu olarak bass'lar da ayrışma sağlıyor.

Kararımız

Yazının başından beri birçok detaydan bahsettik fakat tabi bunların hepsi benim yorumlamam. Fırsatınız varsa bu hoparlörü test etmenizi isterim. Hatta kendi playlist'iniz ile gidin ki ne kadar açık uçlu bir hoparlör görün. İster RCA ister analog jack ile kaynak bağlayın fark etmeyecektir. Bağladığınız kaynağa çok önem vermeniz gerektiği kanaatindeyim ki sektör de bu şekilde düşünüyor.

Output' dan subwoofer ve bluetooth adaptör bağlayabilirsiniz fakat tek eksiği low cut switch olmaması. Peki nedir bu "low cut switch" derseniz, şöyle açıklayabiliriz; herhangi bir subwoofer bağladığınızda hoparlör 100 Hz ve altı frekansları Subwoofer'a gönderiyor ve daha ferah bir çalma ile subwoofer kendi başına tüm bass frekansları üstlenebiliyor. Ben Bluetooth alıcı da bağlamak istemiyorum diyorsanız şayet, Audioengine A5+ Wireless modelini tercih edin derim çünkü onda adından da anlaşılacağı üzere bluetooth özelliği ile müziği aktarmak mümkün.

Evet sevgili okurlar, bu yazımızda sizlere Audioengine A5+ Aktif Hoparlör'ün ne kadar iyi bir fiyat/performans ürünü olduğunu ve methiyelerin hakkını verebilecek olduğundan, ses kalitesinden, sunduğu detaylardan bahsetmiş bulundum. Keyifle okumanızı diler kendinize iyi bakın derim. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere esenlikler dilerim...

Hifilife İnceleme Ekibi

Bloga dön