Subwoofer’lar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Top Image Top Image

Subwoofer Nedir?

Çoğu insan subwooferların düşük notalar ve bas sesler ürettiğini bilir, ancak ev sinema sistemlerine veya stereo hoparlörlerinin yanına neden bir subwoofer eklemeleri gerektiği hakkında hala pek emin değildir. Birçok kişi için subwoofer dünyasına atılan ilk adım, odanın sarsılmasını gerektiren bir sinematik sahnede, subwoofer eksikliğinden dolayı gerekli eğlenceyi bulamamaktan sonra gerçekleşir.

Bir subwoofer, sadece bas sesler üreten bir hoparlördür. Bir stereo hoparlöre veya sinema sistemine en uygun şekilde entegre edilmiş bir subwoofer, en mütevazi ses sisteminde bile bir filmin heyecanını ve aksiyonunu en derin seviyede yaşatabilir.

Eğer bir bas tutkunuysanız, sisteminize bir subwoofer eklemek deneyiminizi ölçülemez şekilde zenginleştirecektir. Kaliteli bir subwoofer, müziğinize derinlik ekleyerek deneyimi tam boyutlu bir hale getirebilir. Bas frekanslarını daha yoğun ve şiddetli hissetmek, sese gereken gövdeyi katarak müzik ve film tecrübenizi bir sonraki seviyeye taşır.

Subwoofer’ı Odada Nereye Yerleştirmeliyim?

Subwoofer yerleşimi, ses sistemi oluştururken genellikle en kolay karar verilen noktalardan biridir. Bir subwoofer'ın en iyi ses verdiği yer ile en iyi göründüğü yer arasında genellikle bir uzlaşma yapmak gerekse de, KEF subwoofer'lar, odada yerleştirme sorunlarına bağlı olarak düşük frekans çıkış yoğunluğunu duvara yakın, köşe veya hatta dolap içinde yerleştirmeye göre bile ayarlanabilen dâhiyane bir dengeleyici kullanır. KEF subwoofer'lar, apartman yaşamı için bile ayarlanabilir ve komşularınızı rahatsız etmeden harika bir bas tepkisi elde etmenizi sağlar! Bu yenilikçi özellikler sayesinde, akustik ve estetik arasındaki uzlaşma problemi, bir sorun olmaktan çıkar.

KEF'nin KW1 Kablosuz Subwoofer Kiti Nasıl Kullanılır?

KEF'in Kablosuz Subwoofer Adaptör Kiti ile subwoofer yerleştirmesinin sınırları da ortadan kalkar. KW1 Kablosuz Subwoofer Adaptör Kiti, amplifikatörünüzden subwoofer'a yapılan kablo bağlantısı ihtiyacını ortadan kaldırır. Sadece KW1 Vericiyi amplifikatörünüzün çıkışına bağlayın ve ardından KW1 Alıcıyı subwoofer'ınıza bağlayın. Subwoofer'ınızı odanızın istediğiniz herhangi bir yerine yerleştirebilirsiniz, hiçbir performans kaybı olmadan.

Subwoofer Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Çoğu insan, gerçekten önemli olan faktörün subwoofer'ın boyutu olduğunu düşünür - ne kadar büyükse o kadar iyi. Ancak bu her zaman doğru değildir ve bir subwoofer seçerken boyut her zaman ana düşünce olmamalıdır - tasarım ve imalat kalitesi de aynı derecede önemlidir. Derin ve güçlü bas cevabı sadece büyük ve iri subwoofer'ların başarabildiği bir şey değil.

Subwoofer'lar, her hoparlör gibi hava hareket ettirerek bas üretir. Bu nedenle tasarım ve sürücü performansı, harika bir deneyim için, belirleyici olan faktördür. Satın almadan önce, alanınız için tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu bilmek en iyisidir: 10" veya 12" bir sürücü orta büyüklükte bir odada derin bas sağlayabilir, ancak subwoofer'ın diğer hoparlörlerinizle nasıl entegre olacağını da düşünmeniz gerekecektir. Bununla birlikte, futbol topu büyüklüğünde olan KEF KC62 subwoofer gibi 6.5" kadar küçük bir sürücüye sahip olan uygun şekilde tasarlanmış bir subwoofer, her film ve müzik tutkununun duymak istediği düşük notları mükemmel bir şekilde üretebilir.

Müzik veya film için bir subwoofer seçerken, detayları ortaya çıkarabilen ve sese derinlik ve dokulu bir katkı sağlayabilen, odanızla uyumlu bir tasarım ve yenilikçi teknolojilerle dolu bir seçim yapmanız önemlidir.

Mağazamızda arama yapın.

Sık aranan