Alman şirketi olan Sennheiser markası, Fritz Sennheiser tarafından 1945 yılında kuruldu. Bugün "Start-up" olarak adlandırdığımız bir girişim olarak ilk adımlarını attı. 2013'ten bu yana, Daniel Sennheiser ve Andreas Sennheiser, şirketin ortak CEO'larıdır ve şirketi yöneten Sennheiser ailesinin üçüncü neslidir.

Fritz Sennheiser, işe ilk olarak ölçü aletleri ve mikrofonların üretilmesine yönelik çalışmalar ile başlıyor. Piyasada var olan yoğun talebi karşılamak adına bilimsel kariyerinde edindiği bilgi ve becerileri kullanarak hızla büyüyen iş fırsatını keşfediyor ve bu yenilik ve yeni fikirlerin takibi hikayesinin sadece ufak bir adımı oluyor.  

1946 yılında ise Sennheiser kendi mikrofonunu geliştirmesiyle beraber ilk shotgun mikrofonu olan MD 82’yi film setleri ve TV stüdyoları için ses kaydı almak amacıyla kullanılmaya başlanıyor.1960 yılında Sennheiser MD 421 dinamik mikrofonunu tanıtıyor ve bu ürünün günümüzde hala üretim ve satışı devam eden bir mikrofondur.

1968 yılına geldiğimizde Sennheiser, tüm zamanların en çok satan dünyanın ilk açık kulaklık modeli HD 414'ü piyasaya sürüyor ve günümüzde bu kulaklığın yedek kablosu ve kulaklık pedleri Sennheiser açık kulaklık stoklarında bulunmaktadır.

1987’de pilotlar için geliştirilen ANC (Aktif Gürültü Engelleme) sistemi olan Noiseguard’ı geliştiren Sennheiser, teknoloji konusunda rakiplerine fark atarak aktif gürültü engellemeli kulaklık modelleri arasında öne çıkmayı başarıyor ve bu teknolojiyi daha da geliştirerek globalleşme yolundaki adımları takip etmeye başlıyor.

Prof. Dr. Fritz Sennheiser şirket yönetimini oğluna devretmesiyle beraber ilk satış ortaklığı Sennheiser France ile gerçekleşiyor. Bu noktadan sonra şirket yavaş yavaş uluslararası bir marka olma yolunda ilerlemeye başlıyor. Şu an günümüzde Sennheiser’in dünya çapında 2 adet satış ortaklığı bulunmaktadır.

1988’de piyasaya sürülen HD25 kulaklıkları ilk olarak pilotların kullanması için uçuş kulaklıkları olarak tasarlanıyor. Gürültülü ortamlarda son derece iyi performans gösterdiğinden HD25 daha sonraları DJ kulaklıkları olarak kullanılmaya başlıyor ve hafızalara Sennheiser DJ kulaklığı olarak kazınıyor. Günümüzde HD 25 kablolu kulaklıklar hem kameramanların hem de DJ’lerin bir numaralı kulaklığı konumundadır.

Hi-fi kulaklık deneyimine bu noktadan itibaren yön veren Sennheiser, günümüzde HD 800 kulak üstü kulaklık serisi ile odyofil kalitesinde ses kalitesi sunuyor. Geliştirilen yeni teknoloji ise rezonansı en aza indirgemek için sürücüleri metal kasalara sabitlemesi ve sönümleme teknolojisi kullanılmıştır. Bu teknoloji sayesinde frekans maskelemesi ortadan kaldırılarak kullanıcıya Hi-Fi ses deneyimi sunulmuştur.

1993 yılında ise; RF Kablosuz teknolojisindeki öncü çalışmalarından dolayı Sennheiser Emmy Ödülünü kazanıyor ve teknoloji konusundaki rakip tanımazlığını diğer markalara da kanıtlamış oluyor.

Sennheiser Kablosuz Bluetooth Kulaklık Modelleri

2012 yılında Momentum kulaklık serisinin ilk adımları ortaya çıkıyor ve birçok kablosuz bluetooth kulaklık ve kablolu kulaklıklar piyasaya sunuluyor. Sennheiser Momentum serisinin başarısıyla beraber günümüze kadar uzanan bu yolculukta karşımıza True Wireless 3 kulak içi Bluetooth kulaklık, Momentum 4 Wireless kulak üstü kulaklık ve Momentum Wireless ANC kulak üstü Bluetooth kulaklık modeli çıkıyor.

Momentum True Wireless 3 kulak içi kulaklık aktif gürültü engelleme özelliği ile öne çıkıyor. Aynı zamanda bu kulak içi kulaklar ile tek kulaktan dinleme yapabilirsiniz, iki kulak içi kulaklığınız takılıyken birini çıkardığınızda diğer kulaklıkla müzik dinlemeye devam edebilirsiniz. Momentum True Wireless 3 çok daha sıkı ve güçlü baslar sunarak kaliteli bir ses deneyimi yaşatıyor. Siyah, beyaz ve grafit renk seçenekleriyle kompakt ve minimalist bir kabin anlayışı sunuyor. Kutusunda bulunan kumaş detayı ile diğer kulaklıklardan tasarım olarakta ayrışıyor.

Sennheiser Momentum 4 Wireless Kablosuz Kulak Üstü Kulaklık Momentum 3’ün geliştirilmiş versiyonu olarak adlandırabiliriz. Momentum 4’ün öne çıkan en önemli özelliklerinden biri altmış saate kadar pil ömrüne sahip olması. Derin ve şiddetli bas deneyimi sunan Momentum 4 ile günümüzün popüler trend şarkılarını, Hip/Hop ve elektronik müziği zevkle dinleyebilirsiniz.

Momentum 3 Wireless kulak üstü kablosuz kulaklıklar ANC özelliği (aktif gürültü engelleme) ile dikkat çekiyor ve kusursuz bir ses deneyimi sunuyor. Günlük kullanıma uygun olan bu gürültü önleyici kulaklık modeli ile bass seslerini kuvvetli bir şekilde duyabilirsiniz.

2019 yılına geldiğimizde Sennheiser bizi yeni bir teknoloji ile tanıştırıyor ve 5.1.4 formatında uzamsal ses sistemi deneyimi sağlayan Sennheiser AMBEO Soundbar ürününü piyasaya sunuyor. Sennheiser bu teknoloji ile gerçekçi konser yayınları, spor yayınları, 3D kayıtlar ve VR uygulamaları için benzersiz bir ses deneyimi sunuyor. Dolby Atmos özelliğine sahip Sennheiser AMBEO Soundbarlar ile evinizde size özel sinema sistemi oluşturabilirsiniz. Oturma odanızı sinema salonuna çevirmek AMBEO Soundbar ile çok daha kolay!

Sennheiser, yüksek teknolojik bilgi birikimi ile beraber ses kalitesini her geçen gün geliştiren ve iyileştiren bir alman markasıdır. Yıllar boyu süren Ar-Ge çalışmaları ve yatırımlar ile beraber müzikseverlerin bir numaralı markası olmuştur. Bu noktada müzik dünyasında yüksek marka değerine sahiptir.

Mağazamızda arama yapın.

Sık aranan