Bluetooth Kulaklıklar Hi-Fi Ses Kalitesi Sunabilir Mi?

Odyofil kulaklıklar, Hi-Fi kulaklıklar veya High-end kulaklıklar nasıl ifade edersek edelim hepsinin temelinde müziği en doğru ve kayıpsız şekilde odyofillerin hizmetine sunduklarını biliyoruz. Odyofil kulaklık modelleri denildiğinde akla kalın örgü kablolu, yüksek işçilik kalitesine ve yüksek çözünürlüklü, kayıpsız ses sunan kulaklıklar gelmekte ancak son dönemde bluetooth teknolojisinin gelişmesi ile birlikte bluetooth kulaklıklarda ses gecikmesi ve çözünürlük sorunları oldukça azaldı. Sürücü teknolojilerinin ihtiyacı olan gücü karşılayabilen bataryalar da kulaklıkların içine yerleştirilince odyofil kulaklıklar artık kablosuz hale geldi.

Hifilife SoundLab ekibi tarafından hazırlanan bu yazıda bluetooth teknolojisine sahip Senneiser Momentum 4 Wireless, Bang & Olufsen Beoplay H9 ve Focal Bathys gibi kablosuz kulaklıkların odyofil ses kalitesini nasıl sunduğundan bahsedeceğiz.

Bang & Olufsen BeoPlay H95 Kablosuz Kulak Üstü ANC Kulaklık

Bang & Olufsen Beolay H9 alüminyum iskelet üzerine inşa edilmiştir. Kulaklığın taç kısmında ceylan derisi, kulak pedlerinde ise kuzu derisine yer verilmiş. Alüminyum detayların ışığa göre değişen görünümü ve parıltısı bulunduğunuz ortamda dikkatlerin üzerinizde olmasını sağlar. Kulaklığın sunulduğu saklama kutusu da komple alüminyum olup, evinizin veya ofisinizin en güzel köşesinde şık tasarımıyla konumlanmaya hazır.

Beoplay H95, Bluetooth 5.2 bağlantısına sahiptir ve bu sayede müzik minimum gecikme ile kulaklarımıza aktarılır aynı zamanda kulaklığın pil ömrü de bir hayli uzundur. Beoplay H95, ANC açıkken 38 saat, ANC kapalıyken de 50 saat pil ömrüne sahiptir. Beoplay H95 kablosuz bir kulaklık olmasına rağmen sahip olduğu sürücü kalitesi ve diğer komponentlerin işçilik kalitesi sayesinde sizlere bir odyofil kulaklıkta aldığınız zevki kablosuz bir biçimde sunmaktadır. H95’in ANC özelliği diğer bluetooth kulaklık modellerinden farklı olarak dinamiktir, H95 modelinde ANC modu sadece aç kapadan ibaret değil, kendimiz dilediğimiz oranda arttırıp azaltarak dışarıdaki sesi istediğimiz oranda absorbe edebiliriz. H95’in bu özelleştirilebilir yapısı odyofil kulaklıklardaki müzik çalar üzerinden kulaklığı istediğimiz ayarlarda yönetmemize benzemektedir.

Sonuç olarak Bang & Olufsen Beoplay H95 Kablosuz Kulak Üstü ANC Kulaklık, alüminyum saklama kutusuna ek olarak sunduğu zengin kutu içeriği ve yüksek çözünürlüklü ses performansı ile sizlere daha önce bir bluetooth kulaklıkta karşılaşmadığınız bir deneyim sunuyor.

Sennheiser Momentum 4 Wireless Kulak Üstü Kulaklık

Sennheiser Momentum 4 Wireless Kulak Üstü Kulaklık modelini kullandığınızda dikkatiniz dağılmadan sürükleyici müzik için Uyarlanabilir ANC özelliğine sahiptir. Çevrenizdeki dünya ile iletişim halinde kalmak için ise Ayarlanabilir Şeffaflık Modunu kullanarak bulunduğunuz ortamın kontrolünü sağlayabilirsiniz. Daha keyifli ses deneyimi için Momentum 4'ün yerleşik ekolayzır ve ön ayarlarını yapıldığı takdirde odyofil keyfini sizlere sunmayı hedeflemiştir.

Momentum 4 Wireless kulaklık modelinin ANC açıkken pil ömrü 60 saate kadar dinleme deneyimi sunmaktadır. Böylesine büyük bir pil sayesinde bu kulaklığı uzun seyahetlerinizde, toplantılarınızda kısacası ihtiyaç duydunuz her anda kullanabilirsiniz.

Sennheiser Momentum 4 kulaklığın uzun pil ömrüne sahip olmasının yanı sıra hızlı sarj özelliği de dikkatleri üzerine çekmektedir. Sennheiser Momentum, 10 dakika şarj ile 6 saat müzik dinleme keyfi sunmaktadır. Sennheiser Momentum 4 ürününde genel kullanıcı ihtiyaçlarını belirlenmiş ve o yönde ilerlenmiştir.

Akıllı tasarımı sayesinde kulaklığın sağ kısmından telefonunuza ihtiyaç duymadan birçok işlemi dokunmatik şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Minimalist bir görsele sahip olan Sennheiser Momentum 4, rahatsız etmeyen basınç ve mekanizmasıyla konforu öne plana almıştır. Genel olarak bu kulaklıkta Hip hop, Rap, Pop ve Elektro tarzı müzikler dinlemeniz durumunda çok daha iyi şekilde keyif alınabilirsiniz.

Focal Bathys Hi-Fi Bluetooth Aktif Gürültü Engelleyici Kulaklık

Bathys, ilk denizaltı keşif aracı olan “bathyscaphe” kelimesinden gelmektedir. Adının özelliklerini taşır sakinliği, derinliği ve sessizliği beraberinde getirir.

Focal bathys, Hi-Fi ses kalitesiyle birlikte sizleri bulunduğunuz ortamdan uzaklaştırıp mükemmel bir odyofil deneyiminin içine sokmaktadır. Basların kontrolü ve sürücülerin tepki hızılarının yüksek olması sesin gecikmeden  Hi-Fi kalitesinde gelmesine neden olmaktadır. Bu kulaklıkta iki aşamalı gürültü azaltma teknoloji olmasından dolayı müziğin doğasına kendinizi rahatlıkla bırakabilirsiniz. Bathys modelinde 8 adet mikrofon bulunmaktadır, bu zengin donanım telefon görüşmelerinizin daha güçlü çözünürlükte ve berraklıkta olmasını sağlayacaktır.

ANC açık iken 30 saatin üzerinde kullanım süresi sunmaktadır. Focal Bathys, aynı zamanda kablolu kullanımı sayesinde dilediğiniz yerde ve zamanda pil durumuna bakmaksızın mükemmel bir yol arkadaşı olacaktır. Ayrıca hızlı sarj özelliğinden dolayı 15 dakikalık şarj ile 5 saatlik bir müzik dinleme süresi elde edersiniz. Evde veya ofiste aynı anda birden fazla cihaza bağlanması da (multipoint) yine hayatımızı kolaylaştırmak üzere dizayn edilmiş bir ürün olduğunun göstergesidir.

Birinci sınıf deri kullanımı, iskelet kısmının sağlam ve esnek olması, Fransa'da, Focal atölyelerinde üretilen patentli alüminyum / magnezyum alaşımları ile üretilmesi Premium bir ürünle karşı karşıya olduğumuzu bizlere göstermektedir.

Focal Bathys Hi-Fi Bluetooth Aktif Gürültü Engelleyici Kulaklık modelinde ekstra amfi veya dac benzeri yardımcı ses ekipmanlarına ihtiyaç duyulmamaktadır. Zira bu üründe olabilecek en iyi amfi ve dac bileşenleri ile bir araya gelmiştir. Bu sayede nerede olursanız olur Hi-Fi ses kalitesi hep yanınızda olacaktır.

Mağazamızda arama yapın.

Sık aranan