KEF R Serisi Fark Yaratıyor! R5-R3 ve R2C Hoparlörleri İnceledik.

KEF R Serisi Fark Yaratıyor! R5-R3 ve R2C Hoparlörleri İnceledik.

KEF R Serisi Fark Yaratıyor! R5-R3 ve R2C Hoparlörleri İnceledik.

Kule hoparlör kardeşliğinin üçüncü şahane teknolojisi R5, 13 katmandan az mikrofiber kullanmayan dış yapısı, iyi tasarlanmış ızgaraları ve bozulmayı azaltmak, hassasiyeti arttırmak amaçlı üretilen konileri ile siz nerede isterseniz orada konumlanmaya hazır…

Diğer bütün KEF R serisi hoparlörlerde kullanılan 12.nesil Uni-Q sürücü kullanımın gerektirdiği özen ve dikkati düşünürsek, R5’in sahip olduğu kabin özelliklerinin de ne kadar sağlam olduğunu söylemeye gerek var mı?

Düşük Frekans Kabiliyeti İle Öne Çıkan Hoparlörler

R5’in kabin yapısı öyle sağlam tasarlanmış ki sadece 130 mm’lik iki adet düşük frekans sürücüsünden bile hayli derin ve temiz bass elde edilebiliyor. Bu, R5 boyutundaki bir hoparlör için beklenmedik bir sonuç doğrusu. İşte size en büyüğünden en küçüğüne, R serisini tercih etmek için bir neden daha!

Sorunsuz Sürücü Entegrasyonu

Shadow Flare sayesinde, en karmaşık sesleri bile hassasiyetle ayrıştırarak geniş bir alana odaklanmaya olanak tanıyan R5, sürücüler arasındaki sorunsuz entegrasyonu ile notaların uyumlu geçişlerini net bir şekilde algılayabilmemizi de sağlıyor.

Bi-Wire Hoparlör Bağlantısı

Tüm R serisinde olduğu gibi R5’te de ara bağlantı jumperları yerine getirilen, arka bağlantı terminalindeki link sayesinde single veya bi-wire bağlantı arasında kolayca değişim yapılabiliyor.

KEF’in son yıllarda ne kadar ayrıcalıklı hoparlörler ürettiğini düşünürsek, son kullanıcıların müziğe ve sinema sistemlerine dair beklentilerini karşılamada, hiç hayal kırıklığı yaşatmaması, aksine yüksek memnuniyet sağlaması asla tesadüf değil.Zarif ve ince tasarımı, güçlü ve detaylı ses kabiliyeti ile R5, müzik ve sinema sistemlerinizde tercih sebebiniz olursa, beklentilerinizin fazlasıyla üstünde bir keyif alacağınızı ve paranızın boşa gitmeyeceğini bilmelisiniz.

Amplifikatör Önerilerimiz:

STEREO AMPLİFİKATÖR

NAD C 368,  NAD M10

AVR SURROUND AMPLİFİKATÖR

NAD T 777 V3

KEF R3 Rafi Tipi High-End Hoparlör

Müzik ve sinema zevkinizi keyifli kılan, her biri ayrı mühendislik başarısı KEF R serisi hoparlörleri tanıtmaya devam ediyoruz. Şimdi sırada, 12.nesil Uni-Q ve 165 mm’lik bass sürücülü, raf tipi modeliyle, ailenin en küçük üyesi R3 hoparlör var.

Referans 1’in mühendislik içeriği ve sonik performansı ile tasarlanan R3 hoparlör, bozulmayı azaltmak ve önceki sürümlere göre performansı arttırmak için, çeşitli dağılma ve entegrasyon iyileştirmeleriyle piyasaya sunuldu.

Kendi Küçük, İşlevi Büyük Hoparlör

Özel bir bas sürücü ile üç yönlü tasarıma sahip olan R3 hoparlör, sesleri derinlikli ve dengeli bir biçimde dağıtırken, kullanıcılara net ve incelikli bir duyumun da garantisini veriyor. R3 hoparlör, KEF R serisi içinde yer alan hoparlörlerin en küçüğü olmasına rağmen, performans olarak, çevik, net ve hızlı ses çıkışları ile beklentilerin oldukça üzerinde.

Tercihe Bağlı Olarak Subwoofer Kullanımı

Bu arada, raf tipi olan R3 hoparlörü kullanmak ve 50 Hz altını duymak isteyen kullanıcılar için bu hoparlörün yanına kaliteli bir aktif Subwoofer önerisinde bulunabiliriz. Ama bu bağlantının tipik Sub Out şeklinde değil de Hi-level olarak yapılmasını öneriyoruz. Burada, Hi-level derken amplifikatörün direkt hoparlör çıkışının, aktif Subwoofer'ın hoparlör girişine bağlanmasını kastediyoruz. Bunun sebebi; hoparlörler arasındaki bas senkronizasyonunun en aza indirgenmesi… Tabi bu özelliğin her aktif Subwoofer'da bulunmadığını da belirtelim. Bu özelliğe sahip önerebileceklerimiz arasında KEF Kube serisi bulunuyor. Kullanım alanınızın büyüklüğüne göre Kube8, Kube10 veya Kube12’den birini seçebilirsiniz.

Geniş Ses Alan Yelpazesi

Tasarruf etmek isteyen son kullanıcılar için tercih nedeni olabilecek R serisi hoparlörlerin bu şık ve gösterişli modeli, farklı zevklere sahip olanları bile ortak bir noktada buluşturacak özellikler taşıyor. Ayrıca geniş alan yelpazesiyle, doğal akustiği mükemmel bir şekilde yakalamada ve hassas kulaklara nitelikli bir çözünürlük sunmada oldukça başarılı olan R3 hoparlörün, müzik ve sinema sistemleri için adeta biçilmiş kaftan olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

KEF R2C High-End Merkez Hoparlör

Bir sinema sisteminin en önemli iki ekipmanından biri merkez hoparlör diğeri de aktif subwoofer hoparlördür. Merkez hoparlör, izlediğiniz görüntü kaydının özellikle diyalog kısmını ve çok kanallı ses kaydının içerisinde, sistemde ön kısmın tam ortasından gelmesi gereken sesi iletme görevini üstlenir. Bundan dolayı merkez hoparlör, tüm kanal hoparlörler içerisinde en anlaşılabilir olması gereken enstrümandır.

KEF R2C Merkez Hoparlörün Önemi

Sinema sistemleri kullanıcılarının beklentilerinin karşılanmasında kuşkusuz en önemli unsurlardan biri hoparlör seçimi. Şunu belirtmeliyiz ki bir filmin neredeyse %60’ı merkez hoparlörde üzerinden geçer, diğer kanal hoparlörler de onu tamamlayıcı ekipmanlardır. Bass için subwoofer ise tüm kanalların veremediği ama ihtiyaç duyduğu düşük frekans sesleri vermekle görevlidir. Bu nedenle, özellikle çok kanallı sistemlerde, merkez hoparlör ile aktif subwoofer hoparlör doğru seçilmelidir.

KEF R2C Merkez Hoparlörün Kabiliyeti

KEF R serisinin bütün hoparlörlerinin çok kabiliyetli ve tasarım konusunda ayrıcalıklı olduğunu biliyoruz. KEF R2C merkez hoparlör de bunlardan biri.

KEF R2C merkez hoparlörde, 12.nesil Uni-Q sürücü ve bass seslerin olabildiğince detaylı verebilmesi adına, iki adet 130 mm’lik hibrit alüminyum bass sürücüleri kullanılmış. Bu bas sürücüleri 74 Hz’ye kadar inebiliyor ve bu da KEF R2C merkez hoparlörü oldukça kabiliyetli kılıyor. Tabi bu durumda yukarıda sözünü ettiğimiz gibi merkez hoparlörün veremediği alt frekansları aktif subwoofer hoparlör tamamlıyor.

Bi-Wire Hoparlör Bağlantısı

Tüm R serisi hoparlörlerde olduğu gibi KEF R2C merkez hoparlördee de ara bağlantı jumperları yerine getirilen, arka bağlantı terminalindeki link sayesinde single veya bi-wire bağlantı arasında kolayca değişim yapılabiliyor.

KEF R2C Merkez Hoparlörün Seçilme Sebebi

Doğru hoparlörü seçmek, özellikle beklentiniz yüksek ise, oldukça özen ve hassasiyet gerektirir. 12.nesil Uni-Q sürücüsünün detay kabiliyetinin, bu sürücüye sahip olan bütün hoparlörlerde olduğu gibi, KEF R2C merkez hoparlörde de tercih nedeni olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca, Shadow Flare sayesinde en karmaşık seslerin düzenlenmesi özelliğinin kullanılmış olmasını ve R serisinin kabin kalitesinin sese olan etkisini KEF R2C merkez hoparlörde açıkça gözlemliyoruz. İşte size KEF R2C merkez hoparlörü seçmek için üç geçerli neden…

Bloga dön