Fiyat/Performans Canavarı Sennheiser HD 350 BT'yi Sizin İçin İnceledik

Image result for sennheiser hd 350

Kullanıcıların En Çok Tercih Ettiği Kulaklık HD 4.40BT Yenilendi: Karşınızda HD 350BT

Sennheiser'ın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en çok tercih edilen bluetooth kulaklıklarından olan HD 4.40BT yenilendi. Yeni birçok özelliği ve güçlendirilmiş yapısı ile HD 350BT yeni fiyat/performans canavarı olarak pazarda görücüye çıktı.


Hifilife olarak biz de en ince ayrıntısına kadar ürünü inceledik. Satın almadan önce bu yazıyı okumak isteyebilirsiniz.

Sennheiser Kimdir?

Pek fazla olacağını sanmasak da Sennheiser'ı bilmeyenler olabilir. O yüzden öncelikle Sennheiser girizgahı onunla başlayalım.

Sennheiser 1945 yılında Hanover, Almanya'da kurulan dünyanın en önemli ses firmalarından biridir. Bir mühendis olan Fritz Sennheiser, 2. Dünya Savaşı sonrası hemen kendi firmasını kurmuş ve o günden bugüne kulaklıklar, mikrofonlar, sahne üstü sistemler ile adını profesyoneller ya da gündelik kullanıcılar için önemli bir yere yazmıştır.

Image result for fritz sennheiser

Kusursuz akustik yeteneklere sahip, sürekli güncellenen teknolojilerle donatılan ve ses tutkunlarını mutlu eden ürünler Sennheiser'ın tek odağı olmuştur.

Ufak bir Sennheiser bilgilendirmesinden sonra şimdi ürün incelememize geçelim.

İlk Bakış

Öncelikle beyaz-mavi hakim bir kutu bizi karşılıyor. Sennheiser'ın daha önceki koyu tasarımlı kutuları yerini daha ferah bir tasarıma bırakıyor. Ürünün ön yüzünde bir de "Bircom" hologramı mevcut. Bu ürünün Türkiye Resmi Distribütör'ü Bircom'un getirdiğini ve orijinal olduğunu belirtiyor. 

Kutunun yan yüzeylerinde kutu içeriği ve sahip olduğu kodekler belirtiliyor. Ek olarak yan yüzeyde holografik olarak yer alan, ürününüzün gerçekliğini kontrol edebileceğiniz bir "QR Kod" mevcut.

Alt yüzeye baktığımızda da ürünün seri numarası, ürün kodu, üretim yeri ve diğer beyan edilen bilgileri mevcut.

Image result for sennheiser hd 350 package

Kutu İçeriği:

1 adet HD 350BT Kulaklık
1 adet USB-C Şarj Kablosu
1 adet Hızlı Kullanım Kılavuzu

Ergonomi ve Kullanım:

Yeni HD 350BT, selefi olan HD 4.40BT ile benzer bir ergonomi ve kullanıma sahip. Yine oldukça rahat, kalın bir kulak yastığına sahip olan HD 350BT uzun süreler kullanılsa bile kafayı rahatsız etmeyecektir. Kış aylarında da kulakları sıcak tutmanın cabası. Kulak yastıklarının bu yapısı kulaklığın pasif olarak dış ortam gürültüsünü oldukça iyi bir şekilde engellemesini ve dinlediğiniz müziğin de dışarı hiçbir şekilde çıkmamasını sağlıyor.

Bluetooth kulaklık 238 g gibi oldukça hafif bir ağırlığa sahip. Bir önceki modelin kullanıcı yorumlarından anlaşıldığı üzere ürünün en çok tercih edilmesini sağlayan sebeplerden biri bu hafiflikti.

Ürün kendi üzerine katlanarak kolay bir şekilde taşınabiliyor. Yerden kazanç sağlarken güvenli bir şekilde bluetooth kulaklığınızı taşıyabiliyorsunuz.

Ses Kalitesi:

Herkesin merakla beklediği kısma geldik. Kulaklığın ses kalitesi nasıl?

Sennheiser'ın HD 4.40BT modeli fiyat/performans olarak çok büyük bir başarıya sahipti. Sennheiser'ın tüm ses tutkunları için vaad ettiği kaliteyi herkesin satın alabileceği bir fiyata sunduğu model HD 4.40BT yerini geliştirilmiş akustik yapısı ile HD 350BT'ye bırakıyor.

Bir önceki modele göre bass frekanslarda daha punchy/darbeli bir karakteri var kulaklığın. Tiz ve mid frekanslar Sennheiser'ın her zaman güçlü olduğu alanlar olmuştur. Yine HD 350BT kulaklık oldukça başarılı bir performans sunuyor.

Dinlediğimiz Şarkılar:

Whitney Houston - One Moment In Time
Meduza, Becky Hill, Goodboys - Lost Control
The Weekend - Starboy

Ürün gerçekten birçok müzik türünde fiyatına göre gerçekten oldukça büyük bir performans gösteriyor diyebiliriz.

Özellikler:

Kodek:

Sennheiser HD 350BT, selefi HD 4.40BT'deki gibi aptX kodeğine sahip. Yani HD 350BT de kablosuz ses aktarımını kayıpsız bir şekilde yapıyor diyebiliriz. Böylece ses kalitesi birçok kulaklığa göre fark edilebilir bir şekilde öne çıkıyor.

Image result for aptx

Sennheiser HD 350BT bir önceki modelden farklı olarak aptX Low Latency yani görüntü/ses arasındaki senkronu insanın fark edemeyeceği kadar düşük gecikme süresine indiren teknolojiye sahip. Böylece video izlemek artık daha rahat bir hal alıyor.

Image result for a2dp

AAC, SBC, A2DP kodekleri de yine kulaklıkta mevcut.

Gürültü Engelleme:

Sennheiser HD 4.40BT'de olduğu gibi HD 350BT'de de Aktif Gürültü Engelleme özelliği mevcut değil. Ancak buna yukarıda da belirttiğimiz gibi büyük bir ihtiyaç yok. Ürün zaten oldukça iyi bir pasif gürültü engelleme özelliğine sahip ve sizin için Aktif Gürültü Engelleme bir zorunluluk değilse bu fiyat segmentinde HD 350BT'yi çok rahat tercih edebilirsiniz.

Sesli Asistan ve Kontrol:

2020 ve sonrasında gelecek Bluetooth kulaklıkların yeni odağı "Sesli Asistan" desteği. Sennheiser yeni çıkan tüm modellerinde bu desteği sağlıyor ve HD 350BT'de de Siri, Google Asistan, Alexa gibi sesli asistanları aktif etmenizi sağlayan bir buton bulunmakta.

HD 350BT'nin sağ kapsülünde ses açıp/kısmanızı sağlayan bir tuş, şarkıları durdurmayı/başlatmayı ve bir önceki/sonraki şarkıya geçmeyi sağlayan hareketli bir buton mevcut. Aynı butonla çağrı açma/kapatma ve reddetme gibi fonksiyonları da yerine getirebiliyorsunuz.

Bluetooth kulaklıkların en önemli özelliklerinden biri yine hafızasında birden fazla cihazı bağlantıya hazır olarak tutabilmesi. HD 350BT 8'e kadar cihazı hafızasında tutabiliyor ve aralarında kolayca geçiş sağlayabiliyor.

Batarya Ömrü:

Sennheiser HD 350 BT bir bluetooth kulaklık için oldukça için bir batarya süresine sahip. Bir önceki model olan HD 4.40BT'den 5 saat daha fazla şarj tutabiliyor. Toplamda 30 saate kadar tek şarj ile kullanım sunan HD 350BT optimum kullanımla neredeyse 2-3 haftada bir şarj edilmesini gerektiriyor demek. 

Tam şarj olması için 2 saat şarjda bırakmanız yeterli. Şarj işlemini de USB-C destekli kablolar ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu da daha kolay, hızlı şarj manasına geliyor.

Sonuç:

Sennheiser HD 350BT kulak üstü bluetooth kulaklık şu an piyasada var olan fiyat/performans canavarı olan en iyi modellerden biri. Özellikle fiyat konusunda 1000 TL'nin altında kalmak ve yine de verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar veren bir bluetooth kulaklık arıyorsanız ilk tercihiniz çok rahat bir şekilde Sennheiser HD 350BT olabilir.

Hifilife İnceleme Ekibi

Mağazamızda arama yapın.

Sık aranan