Evde film izlemek yerine, evdeyken bile kendinizi sinema salonunda hissetmek ister miydiniz? Bu hissi yaşamak isteyenler için özel bir soundbar tavsiye listesi hazırladık. Bu soundbar modellerini tercih ederek, en sevdiğiniz dizileri ve filmleri gerçek sinema kalitesinde muhteşem bir ses deneyimiyle izleyebilirsiniz.

Peki soundbar nedir? Soundbar ne işe yarar gelin beraber göz atalım.

Televizyonunuz ne kadar kaliteli olursa olsun, hoparlörleri yetersiz ve zayıf kalabilir. Soundbar ise, televizyonunuzun gerçekçi görüntüsüne daha yakın bir ses deneyimi sağlamak için tasarlanmıştır. Ekipman üreticileri, bu amaca ulaşmak için çeşitli yöntemler kullanır ve seçtiğiniz herhangi bir soundbar, televizyonunuzun hoparlörlerinden daha iyi bir ses performansı sunar.

Klipsch Cinema 400 2.1 Soundbar Sistemi

Klipsch Cinema 400 2. Soundbar, Horn teknolojisine sahip Cinema Serisi Sound Bar'larla birlikte ev sineması deneyiminizi sorunsuz bir şekilde yükseltmenize olanak sağlayan bir üründür. Patentli teknolojileri ve akustik mühendislikteki ustalığıyla, Klipsch markası bir adım öne çıkar. Peki, Klipsch Cinema 400 2.1 Soundbar bize hangi özellikleri sunar? Hemen inceleyelim:

  • Cinema 400, üç seviyeli diyalog geliştirme moduna sahiptir ve her fısıltıyı ve ayrıntıyı net bir şekilde duymanızı sağlar.
  • Klipsch Cinema Serisi Sound Bar'lar, piyasadaki en büyük kablosuz subwoofer'lara sahiptir.
  • 8 inçlik kablosuz subwoofer ile birlikte, sinema kalitesinde surround sese kavuşabilirsiniz.
  • Yerleşik Dolby Digital işleme ve diyalog ve surround kanallar için ayrı işleme, güçlü bir sinema deneyimi sağlar.
  • Dahil edilen birinci sınıf uzaktan kumanda, harekete duyarlı LED düğmelere sahiptir ve ışıklar kapalıyken bile tam kontrol sağlar.
  • Gerçek ahşap malzeme kullanılarak hazırlanmış tasarımı oldukça göz alıcıdır.

Sennheiser AMBEO Soundbar Max Dolby Atmos Destekli Soundbar

Eğer Dolby Atmos soundbar önerisi istiyorsanız, Sennheiser AMBEO Dolby ATMOS Soundbar tam aradığınız ürün olabilir. 13 bağımsız sürücü ve Sennheiser AMBEO Soundbar Sistemi teknolojisi ile benzersiz bir deneyim sunar.

  • 500 Watt ses gücü sayesinde ev sineması deneyimini zirveye çıkarır.
  • Sanal hoparlörler kullanarak surround ses oluşturur ve sizi hareketin ortasına
    yerleştirir.
  • Oda kalibrasyonu sayesinde, odanızın özelliklerine uyum sağlayarak benzersiz 3D ses
    deneyimi sunar.
  • 30Hz bas üreten altı uzun atışlı woofer ve beş yüksek kaliteli tweeter ile stüdyo
    kalitesinde ses sunar.
  • En son HDMI standartları, 4K uyumluluğu, Bluetooth ve yerleşik Chromecast özellikleri ile
    donatılmıştır.
  • Sony'nin nesne tabanlı 360 Uzamsal Ses teknolojisi olan 360 Reality Audio'yı kullanır.
  • Fırçalanmış alüminyum dış yüzeyi ve minimalist tasarımı ile Sennheiser AMBEO Soundbar, hem
    görüntüsü hem de sesiyle etkileyicidir.

Bang & Olufsen Beosound Theatre Dolby ATMOS 7.1.4 Soundbar

Bang & Olufsen, Beosound Theatre ile soundbar pazarını yeniden tanımlıyor. Çeşitli markaların düz ekranları ile birleştirmek üzere tasarlanan muhteşem ses sistemi, karakteristik Scandi tasarımını gelişmiş mühendislik ve modüler bir yapı ile birleştiriyor ve gerektiğinde teknoloji güncellemelerini destekleyecektir.

Şıklığının yanı sıra, B&O Beosound Thatre’dan bekleyebileceğiniz her şey aşağıdaki gibidir:

  • Dolby Atmos özellikli ses çubuğu, iki uzun stroklu 6,5 inç woofer ve koaksiyel bir merkez sürücü de dahil olmak üzere 12 hoparlör sürücüsü kullanıyor
  • Yükseklik ve genişlik için up-firing ve side-firing sürücülere sahip
  • Akıllı telefonlar için Beolink, Chromecast, Spotify Connect ve Airplay
  • Özel True Image yukarı/aşağı karıştırma algoritması ile entegre 7.1.4 Dolby Atmos kod çözme ve özel ayarlanmış son işleme
  • Uyarlanabilir Bas Doğrusallaştırma (ABL)
  • Bang & Olufsen Uygulaması ile 5 özelleştirilebilir dinleme modu

Evde sinema izlemek için soundbar gerekli midir?

Netflix, Disney+, BluTV, MUBI, Spotify Connect, Apple Music gibi dijital yayın platformlarının yaygınlaşmasıyla dizi, film, müzik gibi içerikler her daim yanımızda izlemeye ve dinlemeye hazır hale geldiler. Kulllanımları artan bu platformların yatırımları da arttı ve örneğin Netflix'te oldukça kaliteli yapımlar türemeye başladı. Yayın kalitelerinin artmasıyla birlikte özellikle de filmler, son model televizyonlarımızın panellerinde adeta bir görsel şölene dönüştüler. Ancak bu görsel şölen tek başına bir şey ifade etmemektedir, daha iyi bir sinema deneyimi için ses oldukça önemlidir. Bugün ortalama bir sinema salonundaki perde, evimizdeki televizsyon kadar net ve doygun bir görüntü sunmazken, iş sese geldiğinde patlamış mısırlarımızı titreten yüksek güçte derin baslı hoparlörler ile sinema salonunda bambaşka dünyalara yolculuk ediyoruz. İşte sesin önemi ortadayken evimizde hoparlörleri arkaya yani duvara bakan dahili TV hoparlörleri ile aynı keyfi alamıyoruz. İşte soundbar modelleri tam da bu noktada biz sinema severlerin imdadına yetişiyor ve evimizde izlediğimiz filmi aynı sinemadaki gibi tüyleri diken diken eden bir atmosferde deneyimlememize olanak sağlıyor. Büyükçe bir kabinde bulunan sürücülerin sesi tam karşısına yani bizlere ulaştırması, soundbarların en büyük avantajı konumunda. Odanın herhangi bir köşesine konumlandıracağımız subwoofer'lar ise duvarlarımızı titreterek odamızı sinema salonuna çeviriyor.