Bir Efsanenin Doğuşu: Sennheiser IE 800S High End Kulaklık Sizlerle

Bir Efsanenin Doğuşu: Sennheiser IE 800S High End Kulaklık Sizlerle

Sennheiser markası 75 yıldır bizlerle, bilen bilir. 2. Dünya Savaşı dönemi sonrası kurulan marka, o günden beri ses alanında birçok alt kategoride teknolojiler geliştirmekle meşgul. Sese takıntılı olanların vazgeçemediği markalardan biri. Sennheiser, 1991 yılında Orpheus adında dünyanın en iyi kulaklığını üretti. Tamı tamına 16.000 dolar değerinde olan bu eşsiz kulaklık odyofil diye adlandırdığımız kitleye özel üretildi. Bu kulaklık birçok High-End kulaklığın Sennheiser özelinde atası sayılır. Mükemmel bir mühendislik, müthiş akustik dinleme deneyimi, üstün kalite eklenince ortaya dünyanın en iyi kulaklıklarından biri çıktı.

sennheiser_orpheus

Sennheiser ses alanında vazgeçilmez markalardan birisi olarak adeta kendine bir segment oluşturdu da diyebiliriz. Birçok kişi evde kullanılan sabit bir sistemde müzik dinlemeyi sevmiyor. Hele günümüzün hızlı dünyasında bu daha da yaygın bir hal aldı. İyi müzik sadece evde sabit bir sistemde dinlenebilir diye bir kaide de yok!  Bir çok firma gibi Sennheiser da kulak içi high end kulaklıklar üretmekte. Bu kulaklık modellerinden birisi hatta belki de en efsanesi Sennheiser IE 800S kulak içi kulaklıklar bu segmentin kralı diyebiliriz.

Sennheiser IE 800S high-end kulaklık modeli alanında başarılı gövde tasarımı, akustik oda dizaynı ile rakiplerinden ayrılan bir yapı sunuyor. Dinamik sürücüsü ile de odyofil kulaklık seven kitlenin kalbini çalan bir kulak içi kulaklık modeli. Seramik gövdesi de şahsen beni kulaklığa aşık eden dinleme detaylarından bir tanesi. Seramik gövdenin katkıları saymakla bitmeyebilir fakat en önemli noktası sevdiğiniz sanatçının, geniş bir konser salonunda, en sevdiğiniz parçayı adete size özel bir şekilde icra etmesi hissi yaratması diyebiliriz. Vokalin ağzından çıkan her sesi ve enstrümandan dağılan her notayı eliniz ile yakalayabilmeniz mümkünmüş gibi hissederek, rahat ettiğiniz koltukta sevdiğiniz içeceğinizi yudumlayıp, müziğin ritminde kaybolma keyfine varabilirsiniz.

Bu kadar detay sizlere, kulaklığın gerçekten neler hissettirdiği konusunda iyi bir betimleme olmuştur umarım. Daha önce bu kadar konforlu ve gerçekçi müzik dinleme deneyimini yanınızda taşımamış olma ihtimaliniz yüksek. Bu lezzetli deneyimi bizlere sunan Sennheiser kulaklık markası, devamlı gelişen teknolojileri sayesinde ürettiği modeller ile sizi mükemmeliyete yaklaştırıyor.

Bloga dön