2020'nin En İyi Kulaklığı Momentum 3 Wireless Sizlerle

Image result for sennheiser momentum 3

2020'nin En İyi Kulaklığı Momentum 3 Wireless Sizlerle

Son yıllarda markaların bir seri/aile haline getirdikleri ve üst seviye özellikler ile piyasaya sürdükleri kulaklıkların arasında en önemlilerinden biri de Sennheiser'ın Momentum ailesi.

Momentum ailesi 2014 yılında serinin ilk kafa üstü kablolu kulaklıkları ile başlayan bir seri. Yıllar geçtikçe kablolu teknolojilerin kablosuz teknolojilere yerini bırakmaya başladığı anlarda Momentum ailesi 2. jenerasyona geçiş yaptı.

Özellikle bu seride büyük değişimler göze çarpıyordu. ANC (Aktif Gürültü Önleyici) özelliğinin öne çıktığı, tasarım olarak yeni bir retro konseptin belirlendiği Momentum 2 serisi gerek kafa üstü, gerek kulak içi, gerekse kablosuz modelleri ile kullanıcılar tarafından büyük bir beğeni topladı ve Sennheiser tarihinin en çok satılan premium kulaklıkları oldu.

2019 yılının son aylarında Momentum ailesinin yeni üyesi piyasaya çıktı. Şu an piyasada birçok incelemeci ve kullanıcı tarafından duyabileceğiniz en iyi sese sahip premium kulaklık olarak kabul edilen kulaklığı sizin için hızlıca incelemeye başlayalım.

Hifilife olarak biz de en ince ayrıntısına kadar ürünü inceledik. Satın almadan önce bu yazıyı okumak isteyebilirsiniz.

Sennheiser Kimdir?

Pek fazla olacağını sanmasak da Sennheiser'ı bilmeyenler olabilir. O yüzden öncelikle Sennheiser girizgahı onunla başlayalım.

Sennheiser 1945 yılında Hanover, Almanya'da kurulan dünyanın en önemli ses firmalarından biridir. Bir mühendis olan Fritz Sennheiser, 2. Dünya Savaşı sonrası hemen kendi firmasını kurmuş ve o günden bugüne kulaklıklar, mikrofonlar, sahne üstü sistemler ile adını profesyoneller ya da gündelik kullanıcılar için önemli bir yere yazmıştır.

Image result for fritz sennheiser

Kusursuz akustik yeteneklere sahip, sürekli güncellenen teknolojilerle donatılan ve ses tutkunlarını mutlu eden ürünler Sennheiser'ın tek odağı olmuştur.

Ufak bir Sennheiser bilgilendirmesinden sonra şimdi ürün incelememize geçelim.

İlk Bakış

Öncelikle tüm yeni ürünlerde olduğu gibi beyaz-mavi hakim bir kutu bizi karşılıyor. Sennheiser'ın daha önceki koyu tasarımlı kutuları yerini daha ferah bir tasarıma bırakıyor. Ürünün ön yüzünde bir de "Bircom" hologramı mevcut. Bu ürünün Türkiye Resmi Distribütör'ü Bircom'un getirdiğini ve orijinal olduğunu belirtiyor. 

Kutunun yan yüzeylerinde kutu içeriği ve sahip olduğu kodekler belirtiliyor. Ek olarak yan yüzeyde holografik olarak yer alan, ürününüzün gerçekliğini kontrol edebileceğiniz bir "QR Kod" mevcut.

Alt yüzeye baktığımızda da ürünün seri numarası, ürün kodu, üretim yeri ve diğer beyan edilen bilgileri mevcut.

Image result for sennheiser momentum 3

Kutu İçeriği:

1 adet Momentum 3 Wireless Kulaklık
1 adet Taşıma Çantası
1 adet 3.5mm Ses Kablosu
1 adet USB-C Şarj Kablosu
1 adet USB-C / USB- A Çevirici
1 adet Hızlı Kullanım Kılavuzu

Ergonomi ve Kullanım:

Yeni Sennheiser Momentum 3 Wireless bir önceki seriyi tasarımsal olarak tamamen terk etmiş değil. Bir önceki seriden genel hatlarıyla izler taşıyan kulaklık retro tasarım görüntüsünü biraz daha modern bir görüntüye bırakmış durumda. Bir önceki seride dikişli olan kafa bandı kısmında bu sefer böyle bir detay yok ancak bu sefer çok daha rahat bir kafa bandından söz edebiliriz.

Kulaklığın üstünde Bluetooth bağlantısını yapmanızı sağlayan bir tuş mevcut. Yanında 3 butonlu kontrol panel var. Bu panel üzerinden hem müziği hem de çağrılarınızı yönetebilirsiniz. Ses kısma/açma, müzik başlatma/durdurma, çağrı karşılama/reddetme gibi fonksiyonları gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak kulaklığın üzerinde Aktif Gürültü Önleme modunu değiştirebileceğiniz bir oynar buton mevcut.

Ürün kendi üzerine katlanarak kolay bir şekilde taşınabiliyor. Yerden kazanç sağlarken güvenli bir şekilde bluetooth kulaklığınızı taşıyabiliyorsunuz. Hatta bu durum yanında çok daha önemli bir özelliği getiriyor.

Otomatik / Açılma ve kapanma özelliği sayesinde kulaklığı katladığınızda kapanırken, kulaklığı kullanılabilir pozisyona getirip açtığınızda da çalışılabilir hale geliyor.

Kulaklığın ana gövdesi yine bir önceki seride olduğu gibi çelikten yapılma. Bu da kulaklığa oldukça yüksek bir dayanıklılık sağlıyor. Kulak kapsülleri benzer bir şekilde kızaklı bir yapıya sahip. Böylece kafa yapısına göre kolayca ayarlanabiliyor. Kafa bandında oldukça rahat bir deri kaplama yastık mevcut. Uzun saatler boyunca başınıza rahatsız bir his vermeden kullanılabilir. Kulak yastıkları da yine deri kaplama ve çok rahat bir yapıda.

Ürün 2 renk seçeneği ile satışa sunulmuş durumda. Biri siyah diğeri de beje yakın bir beyaz / kum beyazı diyebileceğimiz bir renk.

Ses Kalitesi:

Herkesin merakla beklediği kısma geldik. Kulaklığın ses kalitesi nasıl?

Momentum serisini bu kadar başarılı yapan en önemli sebep ses kalitesi olmuştur. Detaylı, geniş bir ses karakteri olan serinin tüm kulaklıkları birçok müzik türünü dinlemeyi seven kullanıcıları tarafından büyük beğeni topladı.

Momentum 3 Wireless da yine aynı karakteri devam ettiriyor. Oldukça detaylı, geniş ve zengin bir ses karakterine/sahnesine sahip kulaklık hemen hemen tüm müzik türleriyle lezzetli bir dinleme sunuyor.

Özellikle "Bass Head" diye tabir edilen müzikte en çok bass frekans önde tarzları dinlemeyi sevenleri de memnun edecek, güçlendirilmiş bir performansı var kulaklığın. Hatta birçok kulaklığa rakip olacak şekilde 6Hz'e kadar düşen bir bass performansından bahsediyoruz.

Tiz ve mid frekanslardaki detay ve sıcaklık hissinden bahsetmemize gerek bile yok. Bir önceki seride olduğu gibi Momentum 3 Wireless övgü toplayan bir performans sunuyor ilgili frekanslarda.

Dinlediğimiz Şarkılar:

The XX - Intro

The Weeknd - Starboy
Bette Midler - The Rose
Bon Jovi - Bed of Roses
Sepalot Quartet - Tacole
Gregory Porter - Smile

Özellikler:

ANC (Aktif Gürültü Önleme):

Son yıllarda ses teknolojilerinde birinciliği hangisi alır diye sorulsa, büyük ihtimalle büyük çoğunluğun cevabı ANC yani Aktif Gürültü Önleme özelliği olurdu. Müzik dinleme alışkanlıklarımızı, seyahat alışkanlıklarımızı değiştiren ve yakında neredeyse endüstri standardı haline gelecek olan bu teknoloji Momentum 3 Wireless'ta yine Sennheiser'ın patentli teknolojisi NoiseGard ile mükemmel bir şekilde tanımlanmış.

Bir önceki seriye göre çok daha iyi ve gelişmiş halde olan ANC gürültüden kurtulmak isteyen ancak dinlediği müziğin de ANC'nin baskın yapısı sebebiyle perdelenmesini istemeyen herkesin beğeneceği kalitede.

Bu arada yazının başında da belirttiğimiz gibi ANC'nin modlarını kulaklık üstündeki bir tuş ile kontrol edebiliyorsunuz.

 

Ayrıca Smart Control uygulaması üzerinden ek ANC modlarını değiştirebilirsiniz:

1. Mod (Maksimum ANC): Aktif Gürültü Engelleme) en yüksek seviyede 
2. Mod (Anti-Wind): Rüzgar ve titreşimsel gürültü (tren, otomobil vs) engelleyici
3. Mod (Anti-Basınç): ANC aktifken oluşan basıncı azaltma

Bluetooth ve Kodekler:

Momentum 3 Wireless Bluetooth 5 uyumlu bir kulaklıktır. Yeni versiyonun tüm avantajlarına sahip olan kulaklıkta ek olarak güncel tüm Bluetooth profilleri mevcut

  • A2DP
  • AVRCP
  • HSP
  • HFP

Momentum 3 Wireless bünyesinde yine yüksek kaliteli ses transferi için endüstrinin en iyi teknolojilerine sahiptir.

  • SBC
  • aptX™
  • aptX™ Low Latency
  • AAC

Image result for aptx

Batarya Ömrü:

Sennheiser Momentum 3 Wireless tam şarj ile 17 saate kadar kullanım sunmakta. Kulaklığın katlandığı zaman kapanıyor olması bu açıdan büyük bir artı. Kulaklığı açık unutup şarjının bitmesini sağlayan bir kullanıcıysanız bu özellik sizin kurtarıcınız olacak.

Tam şarj olması için 2 saat şarjda bırakmanız yeterli. Şarj işlemini de USB-C destekli kablolar ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu da daha kolay, hızlı şarj manasına geliyor.

Smart Control Uygulaması:

Smart Control uygulaması Sennheiser habitatında yeni olan tüm kulaklıklar ile kullanılabilecek olan ve çok faydalı eklentilerin olduğu bir uygulama. AMBEO Soundbar'dan, Momentum 3 Wireless, HD 350BT ve HD 450BT kulaklıklarına kadar geniş bir yelpazede uyumluluk sunuyor uygulama. Uygulama hem iOS hem de Android uyumlu telefon ve tabletlere indirilebilir.

ANC için uygulama üzerinden neler yapılacağını yukarıda belirtmiştik. Uygulamadan kulaklığı güncelleme şansınız mevcut. Yeni gelen güncellemelerle kulaklığınız yeni özellikler kazanacak ya da belirli buglar giderilecektir. Ek olarak aşağıdaki özellikleri de yönetebileceksiniz:

  • Batarya Görüntüleme
  • Transparan Duyma
  • Ekolayzır Ayarı
  • Otomatik Durdurma
  • Sesli Asistan Desteği
  • Otomatik Çağrı Kabul Etme

Sonuç:

Eğer baştan aşağı mükemmel bir kulaklık arıyorsanız ve buna ayıracak bütçeniz varsa, Momentum 3 Wireless ilk tercihiniz olmalı. Gerek ses kalitesi, gerek tasarımı ve gerekse sahip olduğu teknoloji ve özellikler ile Momentum 3 Wireless bir kulaklıktan beklediğiniz performansın çok daha üstünde sonuç verecek.

Hifilife İnceleme Ekibi

Mağazamızda arama yapın.

Sık aranan