Aktif Hoparlör Nedir?

Aktif bir hoparlör, dahili bir amplifikatöre sahip olan hoparlördür. Sıklıkla güçlendirilmiş hoparlörler olarak adlandırılırlar, çünkü bir prize veya pil bağlantısına ihtiyaç duyarlar. Ses üretmek için ek bileşenlere ihtiyaç duymazlar ve ses cihazlarınızı doğrudan bağlayabilirsiniz.

Pasif Hoparlör Nedir?

Pasif hoparlör, dahili bir amplifikatöre sahip olmayan hoparlör çeşididir. Çalışabilmeleri için bir amplifikatöre bağlanmaları gerekmektedir. Amplifikatör tarafından güçlendirilirler ve bu nedenle prize takmaya gerek yoktur. Pasif hoparlör modellerini kullanmak için ses cihazlarınızı amplifikatöre bağlamanız gerekir.

Aktif Hoparlör Modellerinin Avantajları

Aktif Hoparlör Modellerinin Kurulumu Daha Kolaydır:

Aktif hoparlörler kurulum açısından önemli ölçüde daha kolaydır. Sadece ses cihazınızı bağlarsınız ve başka bileşenlere ihtiyaç duymadan çalışabilir.

Aktif Hoparlörler Daha İyi Ses Verebilir:

Aktif hoparlörler her zaman pasif hoparlörlerden daha iyi ses vermezler, ancak onları satın aldığınızda ne aldığınızı bilirsiniz. Amplifikatör dahili olarak yapılmıştır ve hoparlörle optimal ses kalitesi üretmek için tasarlanmıştır. Pasif hoparlörler kendi amplifikatörünüzü seçmenizi gerektirir. Ses kalitesi, birbirine uygun hoparlör ve amplifikatör seçme becerinize bağlıdır.

Aktif Hoparlör Çeşitleri Daha Az Alan Kaplar:

Aktif hoparlörler, dahili bir amplifikatöre sahip oldukları için pasif hoparlörlere göre daha ağırdır. Ancak dahili amplifikatör, genel olarak daha az alan kaplamaları anlamına gelir. Bu, bir şeyler taşımak istediğinizde veya sadece çok fazla alanınız olmadığında aktif hoparlörlerin ideal olmasını sağlar.

Aktif Hoparlörler Kablosuz Bağlantı Özelliklerine Sahiptir:

Aktif hoparlörler, kablosuz ses çalma özelliği için genellikle Wi-Fi ve Bluetooth gibi özelliklerle donatılmıştır. Pasif hoparlörler kablosuz çalma için kullanılabilir, ancak yalnızca bu özelliklere sahip bir amplifikatöre bağlandığında mümkündür.

Aktif Hoparlörlerin Dezavantajları

Aktif Hoparlörler Daha Pahalıdır:

Aktif hoparlörler genellikle daha pahalıdır. Ancak daha ucuz olan pasif hoparlörler, ayrı bir amplifikatör satın almanızı gerektirdiği için maliyeti artırabilir.

Aktif Hoparlörlerde Güncelleme Yapılamaz:

Aktif hoparlörler, özelleştirme ve yükseltme açısından sınırlıdır. Amplifikatör, daha güçlü bir şey istiyorsanız değiştirilemez.

Pasif Hoparlörlerin Avantajları

Pasif Hoparlörler Amplifikatör Seçme Özgürlüğü Sunar:

Pasif hoparlörler size kendi amplifikatörünüzü seçme özgürlüğü sağlar. Eğer bu konuda rahatsanız, pasif hoparlörler ses kalitesi açısından daha fazla seçenek sunar. Ayrıca, farklı bileşenleri deneyerek hoşunuza gidecek bir kombinasyon bulana kadar deneyebilirsiniz.

Pasif Hoparlörleri Güncellemek Kolaydır:

Pasif hoparlör sistemleri yükseltmek için daha kolaydır. Amplifikatörü değiştirmek veya bir bileşen eklemek isterseniz, hoparlörleri değiştirmeden yapabilirsiniz. Aynı nedenle pasif hoparlör sistemleri tamir etmek daha kolaydır. Amplifikatör çalışmazsa, onarabilir veya değiştirebilirsiniz. Aktif hoparlördeki amplifikatör bozulursa, tüm hoparlörü değiştirmeniz gerekebilir.

Pasif Hoparlörler Boyut Seçeneği Sunar:

Pasif hoparlörler daha geniş bir yelpazede farklı şekil ve boyutlarda mevcuttur. Ayrıca tek bir sisteme istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz. Bu, bağımsız çalışması için tasarlanmış olan aktif hoparlörlerin aksine bir avantajdır.

Pasif Hoparlörlerin Prize Takılması Gerekmez:

Pasif hoparlör modelleri amfiden beslendiği için prize takılmasına gerek yoktur. Bu da daha az kablo kullanarak, hoparlör sistemi oluşturmanıza olanak tanır.

Aktif hoparlörler, kablosuz olmadıkları sürece ses kaynağına bir kablo ve güç kaynağına bir kablo gerektirirler. Pasif hoparlörler hem gücü hem de sesi aynı kablodan alır. Pasif hoparlörleri bir priz noktasına yakın tutma zorunluluğu da
yoktur.

Pasif Hoparlör Modellerinin Dezavantajları

Pasif Hoparlörler Ses Bilgisi Gerektirir:

Eğer ses ekipmanlarından anlamıyorsanız, pasif hoparlörlerden en iyi performansı elde edemeyebilirsiniz.
Pasif hoparlörlerin ses kalitesi, hangi amplifikatörü kullandığınıza ve sistemin nasıl kurulduğuna bağlı olarak önemli ölçüde değişir.

Pasif Hoparlörler Taşınamaz:

Pasif hoparlör modelleri taşınabilir değildir. Tipik olarak, bir hoparlör sistemi, bir amplifikatör, hoparlörler ve
gerekli kablolama içerir. Bu nedenle, bir hoparlör sisteminin taşınması, özellikle de büyük boyutlu hoparlörlerin taşınması oldukça zordur.

Aktif ya da Pasif Hoparlör, Sana En Uygunu Hangisi?

Aktif hoparlörler, kurulumu kolay ve ek bileşenlere ihtiyaç duymayan bir şey istiyorsanız idealdir. Amplifikatör dahili olduğu için, her şeyin optimal ses üretmek için zaten ayarlandığını bilirsiniz. Aktif hoparlörler ayrıca, taşınabilirlik önemli olan herhangi bir amaç için popülerdir.

Pasif hoparlör modelleri daha fazla seçenek sunar ve ses sistemini özelleştirmenize izin verir. Belirli bir tip amplifikatör istiyorsanız veya yükseltme seçeneğine sahip olmak istiyorsanız, pasif hoparlörler daha mantıklıdır. Fişe takılması gerekmediği için, nereye koyacağınız konusunda ek seçenekler sağlarlar.

Mağazamızda arama yapın.

Sık aranan