Bu yazımızda 2023 yılında satın almak isteyeceğiniz bluetooth hoparlörleri sizler için inceledik. Bluetooth hoparlörlerin zaman içerisindeki gelişimlerinden başlayarak günümüzdeki en iyi taşınabilir bluetooth hoparlör modellerini bu rehberde bulabileceksiniz.

Taşınabilir Bluetooth Hoparlörlerin Gelişimi

Geçmişte evlerimizde bulunan büyük hacimde ve taşınması pek de mümkün olmayan gücünü prizden alan radyoları hatırlayalım. Bu radyolar ile sınırlı sayıdaki radyo istasyonlarında istediğimiz şarkıların çalmasını beklerdik. İstediğimiz şarkı çalsa bile çoğu zaman bulunduğumuz lokasyondan ötürü her radyo frekansı da iyi kalite çekmezdi ve şarkıyı bozuk bir şekilde duyardık. İlerleyen zamanda ise taşınabilir radyolar türedi bunlardan bazıları  ceplerimizde taşıdığımız pilli radyolardı, bazıları ile elimizde bir yerlere götürebileceğimiz şarjları pek de uzun gitmeyen türdendi. Ardından bu radyolara sd card ve usb type A girişleri eklendi, bu girişlerle birlikte istediğimiz şarkılardan bazlarını bu taşınabilir radyolarda çalmaya başlamıştık. İstediğimiz şarkılar diyoruz çünkü bu cihazların belirli bir GB boyutunda sd card ve usb bellek desteği vardı, daha fazla veri içeren hafıza kartlarını ve taşınabilir usb bellekleri okuyamıyorlardı. Ancak yine de favori şarkılarımızı dışarıda sevdiklerimizle beraber dinleyebildiğimiz, sosyalleşmemize katkıda bulunmuştu bu taşınabilir hoparlörler.

İlerleyen zamanlarda bu radyo vari cihazlara bluetooth teknolojisi eklendi. Bluetooth teknolojisinin müzik iletimini sağlamasıyla birlikte cihazların yaygınlığı yavaş yavaş arttı, kimisi radyo özelliklerini korurken, kimisi aynı zamanda el feneri işlevi de görmekteydi. Ancak bu cihazlar da uzun süre gitmeyen bataryaları ve malzeme kaliteleri (dış kasaları, butonları, komponent ömürleri) ile uzun süreli kullanımlarda kullanıcılarını yarı yolda bırakmaktaydılar. Günümüze daha fazla yaklaştığımızda ise güncel bluetooth sürümleri ile birlikte neredeyse 0 gecikme ve yüksek bitrate ile müzik kalitesi artışı taşınabilir bluetooth hoparlör modellerinde net bir şekilde gözlemlendi. Bluetooth hoparlör modelleri, müzik
kalitesi ile birlikte pil verimliliği konusunda da oldukça cimri hale büründüler, öyle ki esnek yapısıyla da bilinen ve bugün akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, akıllı saatler gibi birçok mobil cihazda da kullanılan lityum polimer piller (LiPo), tasarımsal olarak her türlü formda bulunan bluetooth hoparlörlerin gövdelerinde tam uyumlu bir biçimde konumlandırıldılar. Yüksek mAh’li bataryalar (batarya kapasitesi) ile uzun süren müzik dinleme keyifleri de gerçekleşmemize olanak tanıyan bu bluetooth hoparlörler artık çekirdek ortamların olmazsa olmazlarından.

Taşınabilir Bluetooth Hoparlörde Marka Önemli midir?

Taşınabilir bluetooth hoparlör evreni gün geçtikçe gelişmiş olsa da yan sanayi üretim yapan çinli markalar ve rüştünü ispatlamış Bang & Olufsen ve Klipsch gibi markalar kaliteli bluetooth hoparlör üretme noktasında ayrışmaktalar. Örneğin Bang & Olufsen, binlerce dolar değerindeki aktif Hi-Fi hoparlörlerindeki üretim kalitesi ve sesi doğru verme mottosunu avucumuzun içine sığan, istediğimiz yere taşıyabileceğimiz bluetooth hoparlörler modellerine de yansıtmakta.

Birçok markada eksiksiliği hissedilen yedek parça ve satış sonrası destek konusu, satın aldığımız bluetooth hoparlörlerin kullanım ömrünü ciddi oranda etkilemekte. Herhangi bir arıza durumunda elimizdeki cihaz kullanılamaz hale geldiği gibi karşımızda bir muhattap bulamamamız ödediğimiz ücretin karşılığını alamamamıza neden oluyor. Bugün Türkiye’de Bircom distribütörlüğünde bizlerle buluşan Bang & Olufsen taşınabilir bluetooth hoparlörler, sunduğu premium hizmet kalitesi ile birlikte farklı ihtiyaçlara yönelik özel olarak üretildi.

Hangi Bluetooth Hoparlörü Satın Almalıyım?

Çanta tipinde askılı taşınabilir bluetooth hoparlör ile yaz aylarında sevdiklerinizle yapacağınız pikniklerde, mangal partilerinde veyahut ev partilerinde müzik hep size eşlik etsin ister misiniz?

Bang & Olufsen Beolit 20, işte tam da bunun için var. Güçlü basları ve yüksek çözünürlüklü detaylı sesleri ile Beolit 20, 8 saate kadar kablosuz bir biçimde müzik dinleme deneyimi sunmaktadır. Üst yüzeyinde bulunan Qi şarj pedi ile bağlantısını kurduğunuz telefonunuz da bir yandan şarj olarak müziği kesintisiz sürmesini sağlar. Bang & Olufsen Beolit 20, İskandinav tasarımını yansıtan sadeliği ve deri kayışı ile uzaktan bakıldığında lüks bir çantayı andırmasının yanında evinizin salonunda rahatlıkla sergileyebileceğiniz bir obje olarak da değerlendirilebilir.

Su geçirmez bluetooth hoparlörler genelde suya karşı dayanıklılık özelliklerinden dolayı boğuk sese sahiptirler. Mikrofon kaliteleri de aynı ses kaliteleri gibi pek de tatmin edici olmaz. Ancak Bang & Olufsen Beosound A1 2. Nesil Su Geçirmez Taşınabilir Bluetooth Hoparlör, zarif kompakt yapısına ek olarak 18 saat yüksek seste müzik dinlemenize olanak tanıyan kapasitesi yüksek bir bataryaya sahiptir.  Beosound A1 2. Nesil bluetooth hoparlörün üzerinde bulunan 3 tane mikrofon vasıtasıyla çevrimiçi konferanslarınızı yapabilirsiniz.

Hafta sonu bir havuz partisinde kullandığınız alüminyum gövdeli Beoplay A1 2. nesil taşınabilir bluetooth hoparlörü, hafta içi ofiste toplantı odasında masanın ortasına koyarak iş arkadaşlarınızla birlikte iş görüşmelerinizi yapabilirsiniz. Bu çok yönlü kullanım Beosound A1’in kullanım verimliliğini de arttırmaktadır, genelde su geçirmez bluetooth hoparlörlerin çağrı görüşmelerinde kristal netlik sunma amacı yoktur ama Beosound A1 2. Nesil bluetooth hoparlörler hem su geçirmez olduğunu hem de yüksek kalitede çağrılar yapabileceğinizi vurgulamaktadır. Beosound A1 bluetooth hoparlör ile Amazon Alexa’yı tam entegre bir biçimde kullanabilir ve Amazon Alexa’nın akıllı özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

Trekking, kamp, dağcılık, tırmanma gibi doğa aktivitelerine meraklıysanız su geçirmez, toza karşı dayanıklı, güçlü gövdeli, kıyafetinize bağlayarak kullanabileceğiniz bir bluetooth hoparlör şüphesiz aktivitelerinizi daha keyifli hale getirecektir. Alüminyum gövdesi ve karabinası ile çantasıza takarak gün boyu kullanabileceğiniz Beosound Explore ile 27 saate kadar müzik dinleyebilirsiniz. IP67 sertifikası ile Toza ve Suya karşı dayanıklık sunan Beosound Explore taşınabilir bluetooth hoparlör ile yüksek sesli ve kaliteli şekilde müzikler dinleyebilirsiniz.

Bang & Olufsen'in taşınabilir bluetooth hoparlörler modelleri ve çok daha fazlasını Hifilife Kanyon ve Hifilife Akasya deneyim mağazalarında ücretsiz bir şekilde deneyimleyerek hangi hoparlörün sizin ihtiyaçlarınıza yönelik olduğunu Hifilife Ürün Uzmanlarının desteği ile belirleyebilirsiniz.

Mağazamızda arama yapın.

Sık aranan