Kulaklıkları Mağazadan Almanın Avantajları Nelerdir?
Spotify, Tidal, Apple Music, YouTube Music, SoundCloud, Deezer gibi dijital müzik servislerinin gelişimi ile birlikte kullanıcıların müzik ile olan teması daha da artmıştır. Kulaklıklar da bu müzik servislerinden çıkacak sesleri dinlememiz için en temel araçlardan biri. Kulaklıkları
hayatımızın her anında evimizde, dışarıda, yolculukta, iş toplantılarımızda ve derslerde kullanırız. Kimi zaman müzik dinlemek, kimi zaman görüşme yapmak için kulaklık modellerini yanımızdan ayırmayız. Kulaklık seçimi yaparken her kullanıcının önceliği farklıdır, bazı kullanıcılar sadece sesin kendisine odaklanır, bazıları mikrofon kalitesine, bazıları ise kulaklıkların malzeme kalitesine önem verir. Bütün bu isteklerin karşılanması için deneyim alanları oldukça önemli bir husustur.
Günümüzde tekno marketlerde kulak üstü kulaklıklar ve özellikle de kulak içi kulaklıkların deneyimi oldukça zordur. Kulak içi kulaklıkların teşhir olarak açılmaması açılan kulak üstü kulaklıkların da alarm sistemiyle bağlı olması istenilen konforda kulaklığın deneyimlenmesinin önüne geçiyor. Ayrıca kulaklıkların şarjlarının çoğu zaman bitmiş olmasından dolayı kullanılamamaktadırlar. Bütün bunların yanında tekno marketlerde farklı bir ürün almaya veyahut sadece mağazada vakit geçirmeye gelen 7’den 70’e birçok misafirin de teşhirdeki kulaklıkların yıpranmasına neden olmaları, kulaklık satın almaya gelen ve ürünleri deneyimlemek isteyen müşterilerin bu isteği gerçekleştirmesini engellemektedir. Bu yıpranma şekilleri kulaklığın pedlerinin yırtılması, kaybolması, kablolarının kopması, kulaklığın ezilmesi, şarj aksamlarının bozulması, iç aksamlarının bozulması, sürücülerinin zarar görmesi şeklinde görülebilmektedir. Bu gibi hasarlara sahip kulaklık modellerinin de satın almaya gelen müşterilerin satın almak için geldikleri ürünü ilk günkü gibi göremedikleri için deneyimleme heveslerinin önüne geçmektedir.
Kulaklıkların yıpranmasına ek olarak binlerce insanın temas ettiği kulaklıklarda hijyen koşullarına dikkat edilmesi neredeyse imkansızdır, satın, alma potansiyeli olan müşteriler ise bu yüzden içlerine sinecek şekilde kulaklıkları deneyimleyemezler. Teknoloji marketlerde deneyimlemek istediğiniz kulaklığı sağlam şekilde bulmanız da tek başına yeterli olmamaktadır, bu kulaklığın özelliklerini size aktaracak, beklentilerinizi karşılayıp karşılamayacağı konusunda sizlere bilgi verecek bir personel bulmanız da kolay olmayacaktır. Hatta bazen markaya özel personeller sadece kendi uzmanlık alanındaki markayı satın almanız için sizi yönlendirecektir.
Doğru kulaklık deneyimi nasıl olmalıdır?
Hifilife Akasya veya Hifilife Kanyon deneyim mağazalarından içeri girdiğiniz andan itibaren mağazanın müzik dinlemek için dizayn edildiğini o anda anlıyorsunuz. Ses yalıtımı sağlayan panellerin yerleştirildiği duvarlar, avm içerisindeki gürültüyü ve istenmeyen sesleri sönümlerken siz misafirlere de kütüphane sessizliğinde bir ortam sağlıyor. Kulak içi bluetooth kulaklıklar, kulak üstü bluetooth kulaklıklar düzenli olarak temizlenmektedir ve şarjları doldurulmaktadır, bu sayede hijyen konusunda içiniz rahat olabilir ve kişisel telefonunuzu kulaklıklara bağlayarak favori müzik listelerinizi Hifilife Deneyim Mağazalarında dinleyebilirsiniz.
Üstelik kulaklıklar ilk günkü gibi temiz durumdayken alarma da sahip değildirler bu sayede konforlu bir şekilde özgürce kulaklıkları deneyimleyebilirsiniz. Daha önce herhangi bir teknoloji marketinde deneyimleyebilmeniz pek de mümkün olmayan odyofil kulaklıkları da Naim ve Astell&Kern amplifikatörleri ile deneyimleyerek kulaklığınızı seçebilirsiniz. Bu deneyimi yaptığınız sırada Hifilife’ın uzman ekibi ise bütün sorularınıza ve merak ettiklerinize yanıt vermeye hazır durumdadırlar. Bang & Olufsen, Sennheiser ve Focal markalarının kulaklık modellerini ücretsiz bir şekilde Hifilife Deneyim Mağazalarında deneyimleyebilirsiniz.